%

Rafting pe Buzău

200,00 lei 180,00 lei

Rafting în România pe râul Buzău, în bărci speciale cu capacitatea de 4-8 persoane, pe traseu de 2 – 3 ore, la doar 155 de km distanță de București.

 • Perioada: zilnic
 • Durata: 1/2 zi
 • Locația: Nehoiu, Județul Buzău
 • Sezon: martie - noiembrie
 • Rezervări: magazin@romanianadventure.com
 • Telefon: +40 726 922 285
Am citit și sunt de acord cu termeni și condiții sitului web

Descriere

Rafting în România pe râul Buzău, în bărci speciale cu capacitatea de 4-8 persoane, pe traseu 2-3 ore, la doar 155 de km distanță de București. Acest sport extraordinar îți va schimba pentru totdeauna ideea de ieșire în natură, trăind o experiență unică pe valurile râului, alături de echipa Romanian Adventure. Echipa noastră de instructori are o experiență de peste 7 ani în rafting-ul sportiv și de agrement, având la activ sute de coborâri, invitată în 2007 să reprezinte România la Campionatul Mondial de Rafting, Romanian Adventure fiind singurul centru din țară, recunoscut de federația internațională (IRF). Echipajul unei ambarcațiuni este format din 4-8 participanți + 1 ghid. Bărcile de rafting sunt bărci speciale, construite dintr-un material foarte rezistent la frecare și lovituri. Înainte de a începe coborârea de rafting, echipajul va fi instruit privind modul în care va decurge activitatea și tot ceea ce trebuie făcut pe durata întregii coborâri, cât și a acțiunilor în cazuri speciale. Locul de întâlnire este în centrul orașului Nehoiu, în parcarea din fața bisericii mari de culoare roșu cu alb, aflată chiar pe DN10. Automobilele participanților vor fi lăsate în parcarea pusă la dispoziție, aflată la punctul de start iar la sfârșitul activității șoferii vor fi transportați de către echipa noastră în amonte pentru a le recupera. Pentru cei care ajung în zonă cu mijloace de transport în comun, le oferim posibilitatea de a lăsa bagajul și obiectele de valoare în grija personalului nostru, urmând să le recupereze după terminarea turei de rafting.

Participare

Grupurile alcătuite din mai puţin de 8 plătitori, pot participa doar în datele disponibile menţionate la secţiunea “Perioada”. La turele de rafting organizate de Romanian Adventure poate participa orice persoană cu vârsta minimă de 18 ani, indiferent de condiția fizică sau cunoștințele anterioare privind acest sport. Posesorul de voucher își va rezerva locul pentru următoarele ture de rafting de la data cumpărării voucher-ului. Dacă din anumite motive nu poate participa la acea dată, are posibilitatea de a-și amâna venirea, până la termenul următor. Amânarea se face cu cel puțin 3 zile înainte de data inițială. Turele de rafting sunt organizate doar în zilele de sâmbătă și duminică, câte 2 coborâri pe zi, fiind programate de la ora 10:00 respectiv 12:00. Participanții se vor echipa corespunzător pentru river rafting, echipamentul fiind format din combinezon și încălțăminte de neopren, pentru a asigura confortul termic la contactul cu apa, astfel încât indiferent de temperatura apei sau în condiții de ploaie, corpul nu resimte temperatura scăzută. Participanții vor fi obligați să poarte cască de protecție și vestă de salvare. Neoprenul este un material special creat pentru a izola termic, prin formarea unei pelicule de apă între corp și costum, peliculă care se încălzește și realizează izolație față de mediul exterior. Costumul se îmbracă în mod corect, udat în prealabil. Întregul echipament este asigurat de către Romanian Adventure, ai nevoie doar de costum de baie și prosop.

Locație

Zona de nord a județului Buzău la limita cu județul Brașov, între Munții Siriu și Penteleu, deține un număr mare de obiective turistice, cele mai multe aproape necunoscute: așezări rupestre, zone cu trovanţi, lacuri montane, cascade, râuri învolburate dar și curiozități precum Focul Viu. Dar partea cea mai atractivă a zonei este fără îndoială sălbăticia uluitoare a locurilor.
Cazare
Se poate organiza tabără de corturi pe malul apei, la câţiva km de startul traseului de rafting. În zonă se află şi câteva pensiuni pe care le recomandăm: Elena (Siriu); Izvorul Bucuriei (Siriu); Roza (Nehoiu); Izvorul Aninului (Siriu). În zonă se poate ajunge:
 • Dinspre Bucureşti:
  • cu autoturismul (155 km): Bucureşti – DN1 – Ploieşti – DN 1A – Vălenii de Munte – DJ 102B – Cislău – DN10 – Nehoiu
  • cu autocarul (4 h): Bucureşti, Autogara Filaret (curse zilnice) – Nehoiu
  • cu trenul (6 h ): Bucureşti – Buzău -(cursa companiei TFG) – Nehoiu
 • Dinspre Braşov:
  • cu autoturismul (88 km): Braşov – DN11 – Harman – DN10 – Nehoiu
  • cu autocarul (2,5 h) Braşov, Autogara 1 (curse zilnice) – Nehoiu

Traseu

Traseul de rafting pornește în amonte de localitatea Nehoiu și are o lungime de aproximativ 9 km. Durata efectivă de coborâre este de aproximativ o oră și jumătate. Secțiunile de râu au zone rapide care creează senzații tari dar și zone cu bazine naturale, în care echipa poate să coboare din bărci și să se răcorească. Gradul de dificultate al traseului este de nivel mediu, riscurile sunt practic inexistente, astfel încât river raftingul se adresează tuturor doritorilor.

Servicii

Servicii incluse:
 • instructaj
 • echipa de traineri
 • echipament complet
 • transfer de la punctul de finish la zona de start, în vederea recuperării automobilelor
 • maşină de asistenţă pe durata coborârii
 • coborâre de rafting pe distanţa de aproximativ 10 km

Întrebări

 • Când sunt organizate turele de rafting?
  Sezonul de rafting începe la sfârşitul lunii aprilie şi poate ţine până în octombrie în funcţie de cantitatea de precipitaţii. Pe râul Buzău, pentru grup mic (mai puțin de 8 plătitori) turele sunt organizate în zilele de sâmbătă și duminică, indicate la secțiunea “Perioadă”. Sunt 2 coborâri pe zi, la ora 10:00, respectiv 12:00. Datorită regimului de scurgere al râului pot apărea modificări ale orarului, anunțate cu cel puțin 12 ore înainte de către echipa noastră. Grupurile cu cel puțin 8 plătitori pot solicita ture de rafting pe Buzău, în orice zi a săptămânii, inclusiv în week end.
 • Cât costă o tură de rafting?
  În aceasta perioada, pentru turele de pe Buzău percepem un tarif de 180 lei/ persoană (cel mai mic preț la rafting din țară).
 • Dacă suntem un grup mare şi vrem rafting, cum procedăm?
  Ne trimiteţi solicitarea pe mail, urmând să vă trimitem o ofertă de rafting, mod de organizare şi preţ, în funcţie de mai mulţi factori. Avem posibilitatea de a suplimenta numărul de bărci și ghizi, pentru a putea organiza coborâri pentru grupuri de 50-100 de persoane.
 • Câţi oameni încap într-o barcă şi cât durează o tură de rafting?
  Un echipaj este format din 5 persoane + 1 ghid, în funcție de debitul râului și numărul total al participanților se pot forma și echipaje de 4+1 sau 6+1. Durata unei ture variază între 1,5-2 ore, în funcție de nivelul și viteza apei din ziua respectivă.
 • Ce trebuie să avem la noi, ni se face frig?
  Participanții trebuie să aibă costum de baie și prosop, pe parcursul turei fiind încălțați și îmbrăcați complet în costum din neopren, dezinfectat în prealabil. Costumul conferă o temperatură ridicată corpului, putând avea contact cu apa și în perioadele reci.
 • Dacă nu ştiu să înot, pot practica rafting-ul?
  Fără îndoială că da! În cazul destul de rar al răsturnării sau căderii din barcă, costumul și vesta îți conferă flotabilitate totală, indiferent cât de învolburată este apa în zona respectivă, plutind în poziție aproximativ verticală.
 • De ce rafting pe Buzău?
  Râul Buzău prezintă condiții bune pentru practicarea rafting-ului în sectorul aflat în zona Nehoiu, în aval de barajul Siriu. Traseul este de nivel mediu, gradul de dificultate fiind influențat de debitul râului. În comparație cu alte trasee din țara, Buzăul prezintă avantajul de a avea apa și în sezonul cald, datorită hidrocentralei care folosește aproape zilnic apele lacului, asigurând astfel un nivel suficient pentru rafting.

ALTE INFORMATII