Începând din 2010

Adventure Fest

15 — 17 iunie 2018

Misiune

Romanian Adventure va organiza în perioada 8 - 10 iunie'18 a cincea ediție a festivalului pentru practicarea sporturilor de aventură “Romanian Adventure Fest 2018", ediție organizată în Carpații de Curbură, mai precis în zona Nehoiu din județul Buzău, la 150 km de București și 80 de Brașov.

Scopul principal este acela de a arata turiștilor români că o vacanță activă, este mult mai plăcută decât turismul clasic unde poți trăi senzații și experiențe extraordinare. Se vor convinge că o astfel de ieșire nu necesită aptitudini fizice speciale sau experiență, poate doar puțin curaj.

Acest festival se vrea a fi un pas în atragerea turiștilor către aceste sporturi, pentru a fi practicate frecvent de cât mai multe persoane. Nu în ultimul rând, festivalul dorește să atragă atenția autorităților locale, despre potențialul turistic al turismului de aventură, în speranța promovării și realizării de facilități.

În programul festivalului se vor regăși următoarele sporturi de aventură, practicate în zona Nehoiu și în alte zone învecinate: Rafting, Off-road, Kayaking-Canoeing, Flying Fox.

Activități

 • Rafting
 • Canoeing
 • Flying Fox
 • Rafting

  Coborâre pe raul Buzau, în bărci speciale cu capacitatea de 6 – 8 persoane, pe traseu de 1- 2 ore.
  In primavara, apele Buzaului se incadreaza la gradul III de dificultate (mediu), fiind ideal pentru incepatori dar si pentru practicantii cu experienta medie.
  Asistenta si instructajul vor fi asigurate de catre o echipa de instructori cu experienta in raftingul sportiv si de agrement.
  Se asigura echipament complet: costum si incaltaminte de neopren, casca, vesta de salvare.
  Locatie
  Traseul porneste din vecinatatea orasului Nehoiu, de la confluenta cu raul Basca si se intinde pe o distanta de 12 km, pana la podul din localitatea Chirlesti (DN 10).
 • Canoeing

  Canoeing pe lac
  Traseul cu canoea canadiana din fibra pe apele lacului, este primul pas in practicarea acest sport minunat, ocazia de a vedea peisaje ascunse celor care traverseaza zona pe uscat, o excelenta ocazie de exercitiu fizic in mijlocul naturii. . Grupul de canoe va fi insotit de instructori specializati. Va fi organizata o scurta sesiune de instruire.
  Lacul Siriu se afla la limita judetelor Buzau si Brasov cu o lungime de cca 10 km, fiind inconjurat de pereti de stanca si paduri de brazi.
  Canoeing pe râu
  Turele pe râul Buzau sunt organizeaza cu canoe gonflabile de 2 locuri, special construite pentru ape involburate. Traseul cuprinde sectoare de râu cu valuri si zone rapide. Coborarea cu canoele dureaza cca 2 ore. Activitatea necesita instructaj si exercitii de manevrare si coordonare intre coechipieri.
 • Off-road

  Ai ocazia sa te afli la bordul unei masini special pregatite pentru trasee extreme, pe drumuri rareori indicate pe harti.
  In acesti munti se afla una dintre cele mai salbatice zone din Carpatii de Curbura, vai spectaculoase adevarate canioane de stanca, paduri fara lumina si rauri involburate.
  Traseele vor urma doar drumurile forestiere de diferite grade de dificultate, fara a se patrunde in padure sau in poienile alpine.
  Locatie
  Traseul porneste din localitatea Siriu de unde se urca in munte, spre Lacul Vulturilor, durata turei este de 2,5 ore.
 • Flying Fox

  La traversarea pe instalatia de flying fox, vei trai senzatia de zbor trecand in viteza peste vaile adanci.
  Aceasta instalatie este mai mult decat o simpla tiroliana, practicantul avand o pozitie orizontala cu capul inainte, si o viteza mult mai mare, amplificand astfel "zborul".
  Coborarea se face pe cablu de otel de 150- 200 m lungime cu portanta de peste 9000 kg, si mai multe sisteme de franare la sosire, fiind asigurat un grad mare de siguranta. Fiecare participant va fi asistat de alpinisti atat la plecare cat si sosire.

Locație

 • Tabara 1
 • Tabara 2
 • Tabara 3
 • Tabăra

  "Tabăra de aventură" va fi amplasată pe raza orașului Nehoiu, pe malul Buzăului, într-o zona cu peisaj deosebit, cu picioare de munte,stânci si podețe din lemn. În acest loc se va află întreagă logistică de la Romanian Adventure Fest 2018, echipamentele și echipa de instructori.

  Participanții vor porni din acest punct către locurile de desfășurare ale activităților preferate, își vor cumpără vouchere sau vor obține informații. Tabăra va reprezenta principala locație de cazare a participanților la eveniment, unde se va putea servi și masă în momentele de pauză dintre activități.

  Seară vor fi organizate mai multe activități, de la concursuri pe scenă, petrecere și foc de tabăra.

  În tabăra de aventură se vor găși următoarele amenajări și dotări: birou de informare- rezervare, zona de campare, bufet și foișor cu mese, bar, parcare, dușuri, wc-uri, spălător etc.

 • Cadru natural

  Partea de nord-vest a Judetului Buzau cuprinde zone putin cunoscute din punct de vedere turistic, dar cu obiective si peisaje extraordinare.

  Nu departe de sosele sau localitati, se intalnesc locuri uluitor de salbatice cu paduri parca neatinse si fauna bogata. Fondul cinegetic este unul dintre cele mai bogate din tara, cu un numar mare de ursi si cerbi. Apele au sapat vai adanci, in majoritate lor nestrabatute de drumuri, care coboara cu viteza din Masivul Penteleu sau Muntii Podul Calului. Exista sate izolate, cu case vechi si traditii pierdute, veritabile muzee ale satului.

  Din punct de vedere sportiv, zona este ideala pentru practicarea sporturilor extreme si a activitatilor de aventura, existand canioane spectaculoase, cascade, lacuri izolate, lacuri de altitudine, rauri involburate, zeci de kilometri de drumuri forestiere desfundate si unul dintre putinele trasee de rafting din tara, pe raul Buzau.

 • Obiective turistice

  În această parte a județului Buzău se găsesc multe obiective turistice care merită vizitate, multe dintre ele aproape necunoscute. Vom încerca să punctăm câteva, considerate de noi valoroase, pentru vizitarea cărora merită deplasarea indiferent de distanțe sau de starea drumurilor.

  Vulcanii Noroioși
  Focul Viu
  Platoul Meledic
  Lacul Vulturilor
  Satul Ghiojdu
  Trovantii de la Ulmet
  Muzeul de chihlimbar de la Colți
  Cramele de la Pietrosele
  Herghelia Cislău
  Așezările rupestre din Țara Luanei

Participare

La evenimentul Romanian Adventure Fest poate participa orice persoana, fie pasionati de sport si miscare, sau doar atrasi de activitatile desfasurate in cadrul festivalului, oricine este binevenit.

Pentru practicarea sporturilor din cadrul festivalului, nu este necesara experienta sportiva sau aptitudini fizice deosebite.

Echipa de instructori si echipamentele necesare, sunt asigurate de catre organizatori.

Cei care vor dori sa practice sporturile cuprinse in program, vor trebui sa-si procure in prealabil cel putin 1 voucher de participare, urmand sa faca apoi rezervarea pe baza seriei trecute pe voucher.

Tarife
Rafting: 180 lei/ persoană
Off-road: 170 lei/ persoană
Canoe pe lac: 100 lei/ persoană
Canoe pe râu: 150 lei/ persoană
Flying Fox: 20 lei/ persoana Campare în "Tabăra de aventură": 10 lei / persoană / zi

Program

Conditiile meteo de la inceputul lunii iunie ofera confort termic pentru participanti in timpul zilei, dar mai ales noaptea, permitand camparea in cele mai bune conditii.

Debitele cursurilor de apa folosite pentru sporturile acvatice se afla in aceasta perioada la un nivel ideal, fiind spectaculoase dar cu un grad scazut de pericol. Acest aspect este important in special pentru incepatori.

Perioada concediilor este inca departe, iar acest eveniment poate fi prima iesire din acest an pentru iubitorii de vacante active si miscare.

Program detaliat

15 iunie

 • 10:00
  Deschiderea festivalului
 • 11:00 - 19:00
  Sporturi de aventura (Participantii se vor prezenta la punctul de start al activitatilor la care sunt inscrisi. In paralel, se vor desfasura concursuri pe scena, cu premii ce vor consta in bilete de participare la activitati, echipamente sportive, etc.)
 • 20:00
  Petrecere cu DJ

16 iunie

 • 10:00 - 19:00
  Sporturi de aventura – participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza biletelor si a rezervarii.
 • 13:00 - 15:00
  Concursuri cu premii in tabara
 • 21:00
  Petrecere cu DJ

17 iunie

 • 10:00 - 17:00
  Sporturi de aventura – participantii se vor prezenta la punctul de start al fiecarei activitati, pe baza biletelor si a rezervarii
 • 18:00
  Inchiderea festivalului.

Orar

Rafting: 10:00 - 13:00 / 14:00 - 18:00
Off-road: 10:00 / 13:00 / 16:00
Canoe pe lac: 10:00 / 12:00 / 15:00 / 17:00
Canoe pe râu: 10:00 / 13:00 / 16:00
Flying Fox: 10:00 - 13:00 / 14:00 - 18:00

Servicii

 • Cazare

  Pentru a simti cat mai bine atmosfera festivalului si in spiritul de aventura care anima acest eveniment, va recomandam sa va cazati la cort, in "tabara de aventura" sau la pensiunea Valea Neagra (in limita locurilor).

  Biletele de participare la activitatile sportive din programul festivalului va ofera dreptul de a solicita cazare in pensiune sau la cort.

  La cerere, putem asigura echipament de campare.

  Tabara va avea urmatoarele dotari: cort cu mese, bufet, bar, dusuri cu apa calda, grupuri sanitare, parcare, etc.

  Tarife:
  campare 10 lei/ persoana/ zi
  cazare 120 lei/ camera/ zi

  Pentru cei care nu doresc sa traiasca aceasta experienta, le recomandam mai multe pensiuni si hoteluri din zona.

  Pensiuni:
  Cabana Hartagu (Lacul Siriu)
  Varlaam (Varlaam)
  Elena (Siriu)
  Rastoaca (Nehoiu)
  Izvorul Bucuriei (Lacul Siriu)
  Roza (Nehoiu)
  Izvorul Aninului (Casoca)
  Pensiunea 14 Scaune (Casoca)
  Casa Matei (Berca)
  Hoteluri:
  Perla Ciucasului (Tarlungeni)
  Ciuta (Ciuta)
  Complex Magura (Magura)
 • Masă

  In tabara se vor pregati zi de zi la foc, preparate traditionale la ceaun si plita. Vom incerca sa oferim participantilor preparate locale si mancaruri ciobanesti din Muntii Buzaului. Vom oferi tocanite, ciorbe, pastrama, nelipsitul babic si carnati de Plescoi, toate stropite cu vin de Pietroasele si Zoresti.

  Spatiul de servire a mesei va fi compus dintr-o bucatarie, zona de mese si un foisor spatios dotat cu mese, oferind variante indiferent de vreme, deschis pana tarziu in noapte.

 • Transport

  In cadrul festivalul vom asigura contra cost transportul de la "tabara de aventura" catre locatiile de desfasurare ale activitatilor, oricui solicita in prealabil acest serviciu. Astfel dam posibilitatea celor care nu dispun de transport propriu, sa participe la acest eveniment si sa practice activitatile preferate, indiferent de locatia de desfasurare.

  La festivalul Romanian Adventure Fest 2017 de la Nehoiu, Judetul Buzau, se poate ajunge usor din toate directiile. In aceasta sectiune o sa va prezentam cateva variante de traseu.

  Din Bucuresti:
  • Cu autoturismul (155 km):
   Bucuresti – DN1 – Ploiesti – DN 1A – Valenii de Munte – DJ 102B – Cislau – DN10 – Nehoiu
  • Cu autocarul (4 h):
   Bucuresti, Autogara Filaret (curse zilnice) – Nehoiu
  • Cu trenul (6 h):
   Bucuresti – Buzau (cursa a companiei TFG) – Nehoiu
  Din Brasov:
  • Cu autoturismul (88 km):
   Brasov – DN11 – Harman – DN10 – Nehoiu
  • Cu autocarul:
   Brasov, Autogara 1 - Nehoiu (curse zilnice)