Cazanele Dunării

Descriere

Clisura Dunării, este poate cea mai exotică parte a țării, care nu seamănă cu nimic altceva din România. O țară de ape și munți, care crează în peisaj deosebit, complex și sălbatic. Este o regiune ideală pentru desfășurarea programelor de team building de aventură.

Zona este foarte indicată pentru sporturi nautice, îndeosebi canoeing și kayaking, putând fi organizate ture pe intreaga lungime a defileului. Se pot face ture de hikking pe munții ce străjuiesc Cazanele, precum Ciucaru Mare și speologie în peștera Punicova, cu acces direct de pe Dunăre. Mai sus, la Băile Herculane, se poate practica rafting și ww kayaking. Întregul defileu, se poate traversa și cu ajutorul bicicletei, existând trasee marcate.

Nava Dierna efectuează croaziere de la Orșova, până la ieșirea din Porțile de Fier și capătul din amonte al Cazanelor Dunării, excursie ce poate fi introdusă în orice eveniment de team building.

În zonă, se întâlnesc nenumărate obiective turistice importante; Tabula Traiana, Chipul lui Decebal, Mănăstirea Mraconia, Cetatea Trikule, iar în Munții Almajului, cascadă Bigar și Rezervația Mulinologica Rudaria.

Există o infrastructură bună de cazare, în golfurile de la Dubova, Eselnița și Orșova, au apărut multe pensiuni de calitate, situate chiar pe malul Dunării.