Canoeing pe lacuri de munte

180,00 lei

Ture de inițiere cu canoea pe lac de munte, traseu de 2 ore într-un peisaj deosebit, la 150 km distanță de București, în canoe de 2 persoane.

 • oricand pentru grupuri de minim 8 persoane
 • Calendar'24: 1 mai, 16 iunie, etc. (oricand pentru grupuri de minim 8 persoane)
 • Durata: 2 ore
 • Locația: Lacul Paltinul (PH)/ Siriu (Nehoiu, jud. Buzău)
 • Sezon: aprilie - octombrie
Am citit și sunt de acord cu termeni și condiții sitului web

Descriere

Aventură pe apele lacului Siriu, o tură de iniţiere cu caiac-canoea într-un cadru natural deosebit. Tura cu canoea canadiană pe lac este primul pas în practicarea acest sport minunat, ocazia de a vedea peisaje ascunse de pe uscat, o excelentă ocazie de exercițiu fizic în mijlocul naturii. Lacul Siriu se află la limita județelor Buzău și Brașov cu o lungime de cca 10 km, situat la 150 de km distanță de București. Este un lac de baraj între Munții Siriu și Podu Calului, format între pereți de stâncă și înconjurat de păduri dese, fapt ce a dat naștere unor peisaje extraordinare, puțin accesibile de pe maluri. Programul include o pauză pe o poienița total izolată, loc ideal pentru odihnă sau picnic. Romanian Adventure mai organizează în această zonă, ture de rafting, off road și diferite tabere tematice.

Participare

La turele cu canoele organizate pe lacuri poate participa orice persoană cu vârstă minimă de 16 ani, indiferent de condiția fizică sau exeprienta în acest sport. Este obligatoriu ca participanții să aibă abilități minime de a înota. Trebuie să aveți un voucher valabil, împreună cu rezervarea perioadei disponibile. Voucher-ul poate fi procurat din magazin, urmând pașii de la butonul “Pune în rucsac”. Turele de canoe sunt organizate în zilele de sâmbătă și duminică, fiind programate din 2 în 2 ore începând cu ora 10:00. Grupurile de cel puțin 8 plătitori, pot solicita ture cu canoea in orice data.

Instructaj

Echipa de intructori va organiza un instructaj și o probă practică înainte de pornirea propriu-zisă în traseu, astfel încât toți participanții să poată deplasa şi manevra o astfel de ambarcațiune în condiții de siguranță.
 • prezentarea caracteristicilor ambarcațiunii
 • noțiuni de navigație cu canoea
 • exerciții de coordonare, echilibru și stroc

Echipament

Echipament pus la dispoziție de Romanian Adventure:
 • Canoe de 2 locuri,cu compartiment de bagaje și 2 compartimente etanșe(chesoane)destinate obiectelor electronice. Canoea canadiană este cea mai rapidă ambarcațiune de acest gen, poate susține fără probleme 2 persoane și provizii.
 • Vestă de salvare-articol obligatoriu.
Echipament obligatoriu:
 • încălțăminte sport lejeră
 • pantaloni lungi, scurți, geacă de vânt, pălărie de soare, prosop

Traseu

Traseu Traseul de canoe va porni din coada lacului, la punctul de vărsare a râului Buzău în lac, denumită Valea Neagră, traversând întrega lungime a lacului și golfurile laterale, însumând o lungime de cca 12 km. Program tura I 10:00 – 12:00 tura II 12:00 – 14:00 tura III 15:00 – 17:00

ALTE INFORMATII