Cu canoe si caiace prin Delta Dunării

430,00 lei

Weekend cu canoele si caiace în Delta Dunării în luna mai, poate ultimul tărâm sălbatic din România. Traseu realizat caiac-canoe cu capacitatea de 2 persoane.

 • Perioada: 5-7 iulie 2019
 • Durata: 3 zile (weekend)
 • Locația: Delta Dunării
 • Sezon: mai - septembrie
 • Rezervări: magazin@romanianadventure.com
 • Telefon: +40 726 922 285

Descriere

O adevărată aventură pe canalele şi lacurile Deltei Dunării, cu canoe rapide şi manevrabile.

Canoea este probabil cea mai practică ambarcațiune de agrement, ideală pentru a străbate canalele, japsele și întinderile de apa ale Deltei. Cu ajutorul ei poți ajunge acolo unde se mai întâlnesc încă specii rare de plante și păsări, pe care le poți privi și fotografia de aproape.

Ambarcațiunile cu vâsle rămân cele mai ecologice mijloace de transport, în contrast cu șalupele de mare putere folosite din ce în ce mai mult de turiștii care vin să viziteze Delta.

Astfel practicanţii de canoeing pot străbate toate apele Deltei, nefiind restricţionaţi de autorități sau de debitul și adâncimea canalelor. Pe parcursul excursiei cu canoe vor fi întâlnite majoritatea peisajelor Deltei: canale, câmpuri, câmpuri de stuf, lacuri, păduri mlăștinoase, colonii de păsări, grinduri de nisip.

Pe lângă peisajele întâlnite, tura cu canoea rămâne un sport captivant, un exercițiu de anduranță și navigație, fiind foarte indicat pentru cei care doresc să-și îmbunătățească tonusul muscular și condiția fizică.

Participare

La excursiile cu canoele organizate în Delta Dunării poate participa orice persoană cu vârsta minima de 16 ani, indiferent de condiția fizică sau experiența în acest sport. Este obligatoriu ca participanții să aibă abilități minime de a înota.

Trebuie să aveți un voucher valabil, împreună cu rezervarea perioadei disponibile. Voucher-ul poate fi procurat din magazin, urmând pașii de la butonul “Pune în rucsac”.

Grupurile de cel puțin 15 plătitori, pot solicita excursie cu canoea în Delta Dunării în orice zi a săptămânii.

Echipament

Echipament pus la dispoziție de Romanian Adventure:

 • Canoe de 2 locuri,cu compartiment de bagaje și 2 compartimente etanșe(chesoane) destinate obiectelor electronice. Ambarcațiunea poate susține fără probleme, 2 persoane și echipamentul necesar unei astfel de expediții, rucsaci, cort, saci de dormit, provizii, apa, etc.
 • Vestă de salvare-articol obligatoriu
 • Echipament de campare-pentru cei care nu dispun de acest echipament, le putem pune la dispoziție gratuit în limita stocului, cort, sac de dormit, pelerină de ploaie.

Echipament de pescuit-minimă trusă de pescuit (undița telescopică, ace, plute, momeli).

Echipament obligatoriu:

 • încălțăminte sport lejeră
 • pantaloni lungi, scurți, geacă de vânt, pălărie de soare, prosop, sumară trusă de igienă corporală, cremă de soare, soluție împotriva țânțarilor, lanternă.

Va recomandăm să nu vă îngreunați bagajul cu articole de îmbrăcăminte în exces, sau accesorii inutile în astfel de situație.

Campare / masă

Campare

Locurile de campare vor fi stabilite de ghizii Romanian Adventure, în funcție de condițiile întâlnite în Deltă în perioada respectivă. În prima zi tabăra va fi instalată pe malul unui canal, iar a doua zi grupul va campa pe o plajă sălbatică a Mării Negre. Fiecare participant trebuie să dețină echipamentul de campare. Pentru cei care vor solicita, vom asigura cort ușor cu montaj instantaneu, sac de dormit și pelerină de ploaie.

Masă

Echipa de ghizi va asigura pentru cină, preparate la ceaun (pește prăjit sau ciorbă de pește), în funcție de timpul avut la dispoziție. Participanții vor avea sarcina de a ajuta la capturarea unei cantități suficiente de pește.

Pentru celelalte mese vă recomandăm produse bogate în proteine cu un aport energetic ridicat, pentru a vă putea susține efortul depus pe parcursul traseului. Conserve cu mâncare de fasole, mazăre sau linte, brânză în zer, salam uscat, curmale, halva, banane, dar și câteva legume proaspete.

Nu este indicat să vă aduceți mâncare în exces, greutatea totală a încărcăturii trebuie să fie cât mai mică, în schimb este obligatoriu că fiecare participant să dețină 5-6 litri de apa. Participanții vor sta pe apă cca 4 ore efectiv în fiecare zi, turele fiind întrerupte de pauza de odihnă.

Traseu / program

Traseu

Excursia cu canoele va traversa o zonă diversă ca peisaj, situată în sudul Deltei Dunării. Traseul va porni din Dunavățul de Jos urmând să străbată canalele și lacurile până la mare, punctul final va fi pe plaja de la Perișor, unde convoiul de canoe ar urma să ajungă în după-amiaza zilei a doua. Traseul este în așa fel conceput să poată fi parcurs de către toți participanții, având o durată de cca 4 ore în fiecare zi (ziua I și II), turele fiind întrerupte de pauze de odihnă și reprize de fotografie. Drumul de întoarcere va urma să fie făcut cu vaporașul, pentru a se evita mersul cu canoea împotriva curentului.

Program

Vineri

12:30 întâlnire în Dunavățul de Jos
13:00 instructaj, pregătirea bărcilor, exerciții cu canoea
14:00 plecarea pe traseu
Traseu: Dunavățul de Jos-Canalul Lipovenilor-C. Dunavăț, C. Mustaca
16:00 popas
17:30 sosire la locul de tabără
18:00 organizarea taberei
program liber
20:00 cină

Sâmbătă

10:00 plecarea pe traseu
Traseu: C. Mustaca, C. Dranov, Lacul Dranov
13:00 pauză de masă
Traseu: L. Dranov-C. Perișor-L. Zăton-Grindul Perișor (Marea Neagră)
14:00 Lacul Zăton-birdwatching
15:00 Plajă Perișor
15:30 organizarea taberei
program liber
20:00 cină

Duminică

program liber
12:00 îmbarcarea pe vaporaș
15:00 sosire la Dunavățul de Jos

* programul poate suferi modificări în funcție de condițiile hidro-meteo din perioada respectivă.