%

Tehnici de supraviețuire

450,00 lei 337,00 lei

Curs de supraviețuire organizat în zone izolate, o aventură în sălbăticie, pusă în practică de Romanian Adventure în Carpații de Curbură. Testeaza-ți rezistența și abilitățile

  • Calendar: 29 - 31 martie '24
  • Durata: 3 zile
  • Locația: Carpații de Curbură (Jud. Brașov / Jud. Buzău)
  • Sezon: mai - septembrie
Am citit și sunt de acord cu termeni și condiții sitului web
Cod produs: T4 Categorie: Etichete: , , , , ,

Descriere

Curs de supraviețuire organizat în zone izolate, o aventură în sălbăticie, pusă în practică de Romanian Adventure în Carpații de Curbură. Testează-ți rezistența și abilitățile pe parcursul a 3 zile într-o tabără de supraviețuire în cadrul ofertei “Tehnici de supraviețuire”. “Supraviețuitorii” vor trece prin multe încercări pentru a putea ajunge din nou la civilizație, după ce vor fi duși adânc în pădure, până acolo unde drumurile se sfârșesc. Având la dispoziție kit-ul de supraviețuire, veți învăța să construiți un adăpost călduros să organizați tabăra de supraviețuire și să identificați sursele de hrană. Intructorii va vor arăta ceea ce este bun de mâncat în pădure și ce nu trebuie consumat. Va urma inițierea în tehnici de vânătoare și pescuit în condițiile lipsei echipamentului adecvat, protecția împotriva animalelor sălbatice, metode de obținere a apei potabile, păstrarea igienei corporale și a formei fizice, etc. După deprinderea mijloacelor de orientare, va veți croi drum prin codri întunecați, urmând harta către așezările omenești. Odată ajunși în vale, veți întâlni echipa de recuperare și o să primiți costume de neopren pentru o repriză de înot și sărituri în cascadă, tehnici de traversare a riurilor, catarati, etc. Pe seară grupul va ajunge in tabara Romanian Adventure, unde va fi pregătită cina de catre echipa noastra, folosind și eventuale ingrediente aduse de supraviețuitori din sălbăticie. Se va pregăti un preparat ciobănesc dupa o veche reteta, stropit cu vin de Pietroasele.

Locație

Poziția Munților Penteleu și Siriu aflați la circa 40 km de Brașov și 80 față de Buzău, fiind străbătuți de DN 10, le asigură accesibilitate turiștilor dornici să descopere acest colț de țara. Deși înconjurați de zone intens populate, sunt unii dintre cei mai bine conservați munți în care ne-am desfășurat activitatea și de departe cei mai sălbatici din sudul țării. Este suficient să te abați câțiva km de la drumurile asfaltate și îți vei da seama de acest lucru. Fauna este de exeptie, întâlnindu-se toate mamiferele de talie mare, mai ales cerb.

Participare

La programul “Tehnici de supraviețuire” poate participa orice persoană majoră, cu o condiție fizică obișnuită. Trebuie să ai un voucher valabil, împreună cu rezervarea perioadei disponibile. Rezervarea se face cu cel puțin 7 zile înainte de debutul programului.

Program

Ziua 1

15:00 – Întâlnire în orașul Nehoiu 16:00 – 19:00 – Introducerea grupului în teren (ambarcațiuni cu vâsle/căruțe/autovechicule), primirea kit-ului de supravieţuire, amenajarea taberei 20:00 – Pregătirea cinei

Ziua 2

09:00 – Mic dejun 10:00 – Tehnici de supravieţuire şi vânătoare etc. 14:00 – 17:00 – Orientare – traversarea unui masiv împadurit 17:00 – 18:00 – Tehnici de supravieţuire – identificarea resurselor 18:00 – 19:00 – Coborâre în cascada, înot, sărituri în piscina naturală 20:00 – Cazare, pregătirea cinei: mâncăruri ciobăneşti, foc de tabără

Ziua 3

10:00 – Mic dejun Sfârşitul programului

Echipament

Echipament pus la dispoziție de Romanian Adventure:
  • kit de supraviețuire-cuțit, bidon de apă, busolă, sursă de foc, reverva de hrană, surprize.
  • echipament de campare-pentru cei care nu dispun de acest echipament, la putem pune la dispoziție gratuit în limita stocului, sac de dormit, izopren/ saltea, pelerină de ploaie.
Echipament obligatoriu:
  • ghete/ bocanci outdoor-de preferință folosiți
  • încălțăminte sport lejeră
  • articol de îmbrăcăminte gros, pantaloni lungi, scurți, geacă de vânt, căciulă, mai multe perechi de șosete, prosop, sumară trusă de igiena corporală.
Va recomandăm să nu vă îngreunați bagajul cu articole de îmbrăcăminte în exces, sau accesorii inutile în astfel de situație.

Cazare și masă

Pentru prima noapte vom construi împreună adăposturi în tabăra din pădure, participanții având la dispoziție izoprene și saci de dormit. În afara proviziei de hrană din kit-ul de supraviețuire, grupul va fi instruit să culeagă din teren tot ce are nevoie pentru asigurarea necesarului energetic. Cazare (1 noapte) – după întoarcerea din sălbăticie aveți parte de un pat confortabil și o masă pe cinste, in tabara Romanian Adventure. Petrecere – supraviețuitorii își vor împărtăși experiențele la focul de tabără, cu vin de Pietroasele și mâncăruri ciobănești, preparate la ceaun.