• Off-road
  • Off-road
  • Off-road
  • Off-road
  • Off-road
  • Off-road
  • Off-road
  • Off-road
  • Off-road
  • Off-road

Ofertă de excursii 4x4 off-road în România, pentru team building sau grupuri private, în zone montane și de podiș, în Brașov, Valea Prahovei, Cheia, Bran, Buzău, Covasna, Tulcea, Măcin, începând de la câteva ore până la 2-3 zile.

Aveți posibilitatea să vă aflați la bordul unor mașini de teren complet echipate, pe drumuri rareori trasate pe hărți.

Mașini preparate de off-road, cu capacitate de 4-6 persoane, mărci consacrate în domeniu: Toyota, Mitsubishi, Nissan, Jeep, Land Rover.

Dacă vrei mai mult decât o escursie, rezervă-ți un loc la școala de off-road!

Descriere

Datorită rețelei de drumuri forestiere de câteva mii de kilometri lungime, România se număra printre puținele țări europene în care se pot traversa distanțe lungi cu mașinile de teren, ocolind zonele locuite sau drumurile asfaltate. Off-road-ul de tip cross-country are toate condițiile de a fi practicat pe drumurile din Carpați, cu ture de la câteva ore, până la durata de câteva zile. Varietatea perisajului ne ajută să legăm aceste raiduri cu alte sporturi sau activități montane, canoe, rafting, scufundări, alpinism, culesul fructelor de pădure, foto safari etc.

Turele de off-road se pretează foarte bine unor sesiuni de team adventure, dând participanților ocazia să ajungă în zone total izolate, aflate în inima munților, practic inaccesibile celor mai mulți.

Datorită amenajărilor din trecut, când zone împădurite au fost transformate pentru exploatare, impactul la trecerea unei caravane de off-road asupra mediului este minim, cu condiția să se folosească doar drumurile forestiere și să se evite accesul în interiorul pădurii sau pe pajiștile alpine.

Trasee

  • 1. Cheia (Prahova) – Lacul Vulturilor – Vama Buzăului (Brașov)

    Tură de off-road în Munții Ciucaș, pe o rețea de drumuri cu grad mediu și scăzut de dificultate dar cu obiective foarte interesante, Lacul Vulturilor, Lacul Siriu, Cheile Stânei. Durata traseului poate varia de la 2 ore la 1-2 zile.
  • 2. Păltiniș (Sibiu) – Voineasa (Vâlcea)

    Traseul de off-road durează 4- 5 ore și traversează Munții Cibin și Lotru ajungând la peste 1800 m altitudine, coborând apoi pe valea râului Frumoasa către Valea Lotrului.
  • 3. Bran (Brașov) – Rucar (Argeș)

    Traseul de off-road va ocoli Masivul Piatra Craiului de la Bran până în apropiere de Rucăr în 2-3 ore de mers.
  • 4. Nehoiu (Buzău) – Covasna (Covasna)

    O zonă sălbatică care înconjoară Munții Penteleu, traseul de off road durează 3-4 ore și traversează păduri uluitoare, cu peisaje diferite de orice alt loc din țară.
  • 5. Parcul Național Măcin (Tulcea)

    Multiple variante de off-road pe drumurile forestiere ce străbat rezervația. Se pot face ture de câteva ore sau de 1-2 zile, trecând și în alte zone din Dobrogea.
  • 6. Sinaia – Platoul Bucegi

    Traseu de off-road din categoria cross-country, ajungând pe drumuri de altitudine, până în zona Padina.
  • 7. Valea Prahovei – Munții Baiului

    Off-road de creastă, de dificultate redusă și panoramă largă.
  • 8. Predeal – Cabana Diham – Bușteni

La cerere putem oferi ture de off-road în orice altă zonă a țării.
De asemenea, putem organiza tabere de corturi pentru a putea înnopta pe parcursul traseului.

Întrebări

1. Când sunt organizate turele de offroad și unde?

Off-road-ul se poate practica pe durata întregului an, mai puțin în perioadele cu zăpezi abundente. Turele de off-road sunt organizate la cerere pentru grupuri de minim 10 plătitori. Organizăm ture în orice zonă a țării dar preferăm zona munților Siriu, Podu Calului, Ciucaș. Trasee de off-road în Brașov, Buzău, Covasna.

2. Cât costă o tură de off-road?
Tariful pentru organizarea unor astfel de excursii este dat de numărul de participanți, sezon, durata deplasării, gradul de dificultate sau includerea unor alte servicii (tabere de corturi, pregătirea mesei, alte sporturi de aventură etc.). Astfel, tariful va fi calculat de la caz la caz.
3. Dacă suntem un grup mare și vrem să practicăm off-road, cum procedăm?
Ne trimiteți solicitarea pe mail, urmând să vă trimitem o ofertă de off-road, mod de organizare și preț, în funcție de mai mulți factori. Avem posibilitatea de a suplimenta numărul de mașini și ghizi, pentru a putea organiza ture de off-road pentru grupuri de până la 50 de persoane.
4. Conducem și noi?

Acest lucru depinde foarte mult de condițiile întâlnite în teren și de gradul de dificultate al traseului. Participanții care dețin permis de conducere vor pilota mașinile de off-road prin rotație, pe sectoare de drum de dificultate mai redusă.

Conduită Eco

Există conceptul “tread lightly” (umblă ușor) un set de reguli și mod de gândire care învață șoferii de mașini de teren să diminueze impactul asupra mediului.

Impactul la trecerea unei caravane de off-road asupra mediului este minim, cu condiția să se folosească doar drumurile forestiere sau de căruță și să se evite accesul în interiorul corpului de pădure sau pe pajiștile alpine.
De asemenea, este interzisă deplasarea pe cursurile de apă, râurile doar se traversează.
Nu folosiți claxonul, sperie animalele sălbatice sau cele domestice!
Respectați turmele de animale aflate la pășunat, încercând să traversați zona fără a muta turmele sau a le speria.

Plecați de la premiza că pe munte mașina de teren nu are niciodată prioritate.