• ATV
  • ATV
  • ATV
  • ATV
  • ATV
  • ATV

Pentru programele de team adventure, turele cu ATV-ul sunt foarte apreciate, oferind grupului posibilitatea de a ajunge în zone inaccesibile, cu peisaje deosebite. Activitatea se poate organiza sub forma unei excursii pe drumuri forestiere (cross-country) sau poligon de trial, cu sesiuni de concurs.

Descriere

ATV (all-terrain vehicle) este un autovehicul pe patru roți, manevrat cu ajutorul unui ghidon, destinat terenurilor accidentate de orice fel.

Acest tip de vehicul a apărut în SUA în anii ’70. La început era foarte nesigur și neexistând norme de folosire, era utilizat de către copii și adolescenți cu urmări grave. Azi ATV-urile sunt mult mai sigure, iar pilotul trebuie să dețină permis de conducere. Cea mai mare problemă în folosirea ATV-urilor este dată de impactul asupra mediului lăsat de acest vehicul. Datorită faptului că poate ajunge în zone inaccesibile și implicit sălbatice, ATV-ul a fost interzis în multe zone ale lumii și mai ales în zonele protejate, în Europa accesul fiind restricționat în majoritatea zonelor montane.

România este astăzi unul din paradisurile acestui sport, existând câteva mii de km de drumuri forestiere care străbat chiar și cele mai protejate areale. Dacă se folosesc doar aceste drumuri, impactul ATV-ului asupra mediului este minim, nefiind necesară interzicerea acestor vehicule în zonele montane, de deal sau luncă. Necesită respectarea unor reguli de conduită eco și de siguranţă.

Pe plan sportiv ATV-ul este folosit în cursele de anduranță (Paris-Dakar) și pe circuite artificiale (trial), existând un număr mare de cluburi și competiții în întreaga lume. În oferta noastră de teambuilding, ATV-ul este introdus în multe programe și activități: ture, întreceri, poligon, concurs de orientare etc.

Trasee

Valea Prahovei, Bran-Moeciu, Fundata, Rucăr, Poiana Brașov etc.