• Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing
 • Kayaking-Canoeing

Ture și excursii cu caiac-ul și canoea în România (canoeing, kayaking): Delta Dunării, Litoral, lacuri montane, Dunăre, Vidraru, Olt, Argeș, Mureș, Bistrița, Siret, Lacul Razelm, Snagov.

Pentru turism individual, datele exacte, programul complet și alte detalii le găsiți în secțiunea “Magazinul de aventură”.

Grupurile de cel puțin 10 plătitori, pot solicita ture sau excursii cu canoea/ caiacul în orice zi a săptămânii, pe oricare din trasee.

Descriere

Puține activități outdoor oferă o gamă variată de experiențe, ca turele de kaiac canoe. Kayaking-ul este clasificat în funcție de caracteristicile ambarcaţiunilor folosite și sectoarele de apă traversate. Se disting astfel; kayaking pe lacuri, ture cu canoea pe râu, kayaking-ul de coastă, kayak slalom, practicat pe ape curgătoare artificiale și proba cea mai dificilă, whitewaters kayak, care presupune traversarea unor sectoare de râu învolburate, cu căderi de apă și cascade. Acest ultim tip de kayaking, necesită mare experiență și echipament.

În România canoeing-ul este încă puțin practicat, deși se întâlnesc condiții excelente pentru toate tipurile. Râurile străbat încă, zone foarte sălbatice unde amenajările hidrologice sunt aproape inexistente, fiind posibile ture extraordinare.

Romanian Adventure organizează ture de canoe și caiac, sau excursii de mai multe zile, pe sectoare de râu accesibile și începătorilor, indiferent de vârstă sau pregătire sportivă. Aceste circuite pe apă pot fi legate cu multe alte activități; vizitarea unor obiective turistice, alpinism, fotografie, pescuit, etc. Trebuie să amintim aici de posibilitatea organizării unor trasee cu canoea în Delta Dunării sau de-a lungul litoralului ,în special sectorul cel mai sălbatic cuprins între Gura Portiței și Sfântul Gheorghe. Există posibilitatea amenajării unor tabere de corturi pe malul râului, permițând participanților să rămână în apropierea apei, pentru tura din ziua următoare.

Canoeing-ul se regăsește des în programele de team building ale clienților noștri. Turele sau concursurile de kayak și canoe asigură participanților experiențe deosebite, având la dispoziție ambarcațiuni rapide cu echipaj de 2-3 persoane, traversând lacuri și râuri cu peisaje pitorești, puțin accesibile de pe uscat. Deținem logistica necesară pentru a avea pe apă în același timp, un grup de câteva zeci de persoane, formând convoaie în care este necesar ca ambarcațiunile să se alinieze iar membri echipajelor să se coordoneze aproape perfect.

Trasee

 • Snagov

  Traseu de canoe pe apele lacului Snagov, cu durata de 2-3 ore și popas pe insula pe care se află Mânăstirea Snagov.

 • Lacul Siriu

  Ture de canoe și caiac pe lac montan cu durata a 2 ore și oprire pe o poiană alpină situată pe malul apei. Lacul se află lângă Nehoiu (Buzău). Detalii în secțiunea “Magazinul de aventură”.

 • Delta Dunării

  Excursie cu canoele de 3 trei zile din zona Murighiol până pe plajele Mării Negre la sud de Sf.Gheorghe. Detalii în secțiunea “Magazinul de aventură”.
 • Dunăre

  Excursii de canoe și kayace pe durată a 1-3 zile în zonele Giurgiu, Zimnicea, Fetești, Ostrov, Capidava etc. Plaje naturale, insule și ostroave. Posibilitatea amplasării de tabere de corturi pe malul fluviului.

 • Lacul Razelm

  Excursii cu canoele de câteva zile sau ture de 1 zi, de jur împrejurul lacurilor Sinoe, Smeica, Goloviţa. Se poate ajunge cu canoele la Gura Portiței, Histria, Vadu, Insula Popina, rezervații naturale etc.

 • Neajlov

  Traseu de canoe lângă București prin Delta Neajlovului, câteva ore într-o rezervație extraordinară aflată la doar 40 km distanță.
 • Alte trasee

  Marea Neagră, Râurile Buzău, Olt, Mureș, Bistrița, Lacul Vidraru, Cazanele Dunării etc.

Echipament

 • canoe / caiace de 2 persoane
 • costume și încălțăminte de neopren (pentru sezonul rece)
 • veste de salvare

Întrebări

1. Unde sunt organizate turele / excursiile și când?

Sezonul debutează în luna aprilie și se întinde până în octombrie. Organizăm ture cu canoele si caiacele de aproximativ 2 ore, pe apele lacului montan Siriu, aflat în jud. Brașov, sau Lacul Vidraru. Începând cu luna mai organizăm excursii în Delta Dunării cu durata a 3 zile, de vineri până duminică. Datele exacte, programul complet și alte detalii le găsiți în secțiunea “Magazinul de aventură”.

Grupurile de cel puțin 10 plătitori, pot solicita ture sau excursii cu canoea în orice zi a săptămânii.

Pentru celelalte trasee se organizează ture la cerere pe tot parcursul sezonului.

2. Cât costă turele sau excursiile cu canoe?

Prețul pentru turele pe lac montan este de 150 lei de persoană pentru echipament, instructaj, ghid. Pentru excursiile în Delta Dunării de 3 zile, prețul este de 450 lei de persoană, dar se pot organiza și ture mai scurte.

Pentru grupuri mai numeroase, de până la 50 de participanți sau grupuri mici care doresc alte destinații din țară, se elaborează oferta în urma unei solicitări.