380 lei

Descriere

O excursie care se vrea o incursiune in ambele peisaje din nordul Dobrogei, meandrele Dunării și Munții Măcin, cu fauna și flora lor deosebită. Astfel, o zi va fi rezervată turei de caiace și canoe pe brațul ”Dunărea Veche – Măcin”, iar cea de-a două pentru trekking pe potecile munților, în Parcul Național Munții Măcinului, unde vom întâlni bujorii sălbatici (Paeonia peregrina), specie aflată pe cale de dispariție și o altă specie protejată și rară, țestoasa de uscat dobrogeană (Testudo graeca).   Ne întâlnim vineri seară la locul de campare, care va fi stabilit în funcție de condițiile hidro-meteo din perioada respectivă, apoi instalarea taberei și socializare la focul de tabăra. Pentru cei care nu vor să stea la cort, le putem recomanda mai multe locații de cazare din apropiere.   Sâmbătă mic dejun, cu cafea și ceai la ibric, iar apoi ne deplasăm către locul de start al traseului. Pregătim bărcile și facem o ședința de inițiere în navigarea cu ambarcațiunile cu vâsle; exerciții de echilibru, stroc, manevre înainte-înapoi, etc. Pe parcursul traseului se întâlnesc peisaje și obiective uluitoare, păduri inundate, adevărate jungle pe insulele din mijlocul apelor (Insula Andra), sau ruine antice, precum cetatea Troesmis. La prânz facem o pauză pentru picnic și odihnă, într-un loc deschis, bun de plajă și de înot. Continuăm vaslitul până după-amiză cu pauze la alte obiective interesante. Pe seară revenim în tabăra pentru un ceaun la foc și vin de Nicorești. Dacă avem noroc să găsim peste la cherhana, facem o prăjeală pe cinste, dacă nu rămâne tocănița de vițel, stropită cu vin. Duminica începe cu mic dejun, cafea și ceai, strângerea taberei și pornirea în traseul de trekking către rezervația de bujori. Traseul va fi ales în funcție de prezența acestora pe anumiți versanți, probabil în zona Vârfului Tutuiatu și va dura 4-5 ore. Vom întâlni cu siguranta și testoasele, aflate în perioada de maximă activitate. Având de-a face cu o specie protejată, admirăm și fotografiem bujorii, lăsându-i liniștiți la locul lor.

Program

Vineri

19:00 întalnire la locuri de campare, instalarea taberei

Sâmbătă

09:00 mic dejun cu cafea si ceai la ibric

09:30 sesiune de initiere in navigatia cu caiacul/ canoea

10:30 plecarea pe traseu

13:00 pauză de masă, odihna, inot

14:30 continuarea traseului de caiace

17:00 sfarsitul traseului

18:00 revenirea la locul de campare

20:00 cină preparata la ceaun + vin de Nicoresti

Duminică

09:00 mic dejun cu cafea si ceai la ibric

09:30 strangerea taberei

10:30 traseu de trekking catre rezervatia de bujori

15:00 sfrasitul programului

Echipament

Echipament pus la dispoziție de Romanian Adventure:

Caiace de tura duble si simple, dotate cu carma

Canoe de 2 locuri, cu compartiment de bagaje și 2 compartimente etanșe (chesoane)

Vestă de salvare-articol obligatoriu

Echipament de campare (opțional) - pentru cei care nu dețin astfel de echipament, putem pune la dispoziție, în limita stocului, cort, sac de dormit, saltea, pelerină de ploaie.

Ustensile pentru pregatirea mesei: ceaun, disc, primus etc.

Echipament personal:

încălțăminte sport lejeră

ghete outdoor

pantaloni lungi si scurți

geacă de vânt

pălărie de soare

sumară trusă de igienă corporală si prosop

cremă de soare, soluție împotriva țânțarilor

lanternă

Masa

Echipa de ghizi va asigura pentru cină de sambata, preparate la ceaun (pește prăjit si/sau tocanita), în funcție de ingredientele avute la dispozitie.

Pentru celelalte mese vă recomandăm produse bogate în proteine cu un aport energetic ridicat, pentru a vă putea susține efortul depus pe parcursul traseelor. Conserve cu mâncare de fasole, mazăre sau linte, brânză în zer, salam uscat, curmale, halva, banane, dar și câteva legume proaspete.

Nu este indicat să vă aduceți mâncare în exces, greutatea totală a încărcăturii trebuie să fie cât mai mică, în schimb este obligatoriu că fiecare participant să dețină 2-3 litri de apa/zi. Participanții vor sta pe traseu cca 4-5 ore efectiv în fiecare zi, turele fiind întrerupte de pauze de odihnă sau de picnic.

Participare

La la acest program poate participa orice persoană cu vârsta minima de 14 ani, indiferent de condiția fizică sau experiența.

Nu este obligatoriu ca participanții să aibă abilități minime de a înota. Echipamentul confera flotabilitate, indiferent de greutate participantului.

La la acest program poate participa orice persoană cu vârsta minima de 14 ani, indiferent de condiția fizică sau experiența.

Nu este obligatoriu ca participanții să aibă abilități minime de a înota. Echipamentul confera flotabilitate, indiferent de greutate participantului.

Servicii incluse

Echipă de ghizi

Echipament nautic complet

Mașină de asistență (transportul echipamentului, transfer înapoi la start)

Bucătărie de campanie: masă, ustensile, ceaun, disc, primus, spălător

1 cină: preparate la ceaun + vin local

Materiale foto-video

Sezon: aprilie-iunie
Locație: Comuna Greci, Munții Măcin
Durată: 2 zile

Rezervare

magazin@romanianadventure.com

Legături utile

Team Adventure

Activități

Activități de team adventure practicate în aventura:

Kayaking & Trekking in rezervația de bujori si țestoase
aprilie - octombrie

Ture si excursii cu caiac-ul si canoea in Romania (canoeing, kayaking): Delta Dunarii, Litoral, lacuri montane, Dunare, Olt, Arges, Mures, Bistrita, …

Team building

Locații

Locații de team building în care se desfășoară aventura:

Kayaking & Trekking in rezervația de bujori si țestoase

No posts were found for provided query parameters.

Calendar aventuri

Ture de rafting in fiecare zi

Reduceri pentru grupuri de peste 10 persoane

Banner Rafting pe Buzău